UTSTÄLLNING

Johan Gaellman

Experimenterar gärna med material, metoder och uttryck i bild, skulptur och installationer. Spelar även i Fridas dockteater. Tusch- och blyertsteckningar med groteskt anslag återkommer med jämna mellanrum.

Giselle Reijers

För närvarande tecknar hon mest svartvita

tuschteckningar. Det grafiska i tusch skapar många finakontraster och linjeövergångar. I hennes arbetssätt sammanförs bilder med mönster på ett sätt som passar henne väl. Naturens former har en naturlig del i hennes

bilder och den kvinnliga kroppen är också ofta

närvarande. Det blir ett medium för att förmedla en känsla eller en sinnesstämning. Bor och har ateljé på Herrhagen i Karlstad.

 

 

Ulrika Skog

Arbetar med skulptur, huvudsakligen i lera. Med skulpturer som uttrycker känslor, från svartaste natt till det mest ’hoppitossigaste’ som finns, där de mer allvarliga skulpturer är en reaktion på samhället och handlar om människans mindre smickrande egenskaper som brist på kärlek och empati. Men lockas även av människans olika roller och attribut. Med en nyfikenhet på olika material, dess möjligheter och uttryck kan såväl trä som rostiga föremål vävas in i objektet. Men även en förtjusning av att låta skulpturen få känslan att det är av ett helt annat material än just stengods.

Cecilia Stigevik

På en stipendieresa i Ungern 2009 jämförde den ungerske konstnären István Halmi-Horváth hennes målningar med David Lynchs uttryck. En svärta i det melankoliska, en kraft som bär vidare mot ljuset. Hennes målningar sägs också vara poetiska och skruvade mot det surrealistiska. Att måla är för henne är ett slags inåtblickande och försök att fånga den undflyende känslan i nuet. Akryl är den teknik hon målar i nu.