JURY

Jenny Jansdotter

Doktorerar vid Karlstads Universitet i Media och Kommunikation. Parallellt med sin doktorandstudier jobbar hon med en dokumentärfilm om sina egna erfarenheter om hur det är att vara kvinna och försöka nå en karriär i den akademiska världen. Har gjort både kortfilm, dokumentärer, musik videor och experimentel film samt producerat flera filmprojekt i sitt egna produktionsbolag Vera Film.

Maher Abdel Aziz

Palestinsk-syrisk konstnär och filmskapare född i Damaskus 1968. Tog examen i målning och skulptur från Damaskus univeritet 1992 och doktorerade i Chicago 2005 har även en kandidatexamen i filmskapande från SAE i Dubai. Sedan 1997 arbetar han som självständig filmskapare, producent och konstpedagog och har deltagit i många konstutställningar världen över. Kom till Sverige 2013.

Alaska Bouvet

Producerar film i det egna produktionsbolaget, Svartmon Produktion. Initiativtagare och organisatör av Ransäter Filmfestival.

Calina Ericsson

Utbildad konstnär och filmvetare. Är verksam i Värmland sedan flera år. Skapande är stunder för kontemplation och det lugn som det kreativa arbetet ger henne men också kontrasten i de möten som konsten

ger upphov till. Fascinationen för intensiteten i film, både som medium men även i upplevelsen av att titta, har länge intresserat henne.